https://search.orhasulam.org/
- ספר הזהר / זהר עם פירוש הסולם / ויקרא / תזריע / מאמר ל״ג יום תשב בדמי טהרה כז-כט
- כתבי בעל הסולם / זהר עם פירוש הסולם / ויקרא / תזריע / מאמר ל״ג יום תשב בדמי טהרה כז-כט
אות כח
זהר
כח) בדמי טהרה בקדמיתא, ולבתר ימי טהרה. בדמי טהרה, אלין, דמי מילה, דמא בתר דמא דאתי מרביא, וקב״ה נטיר לאינון דמי כל אלין יומין, הה״ד, תשב בדמי טהרה. טהרה סתם, ולא אדכיר ה״א בתראה, דלא תימא טהרה דמטרוניתא, אלא טהרה סתם, דמי טהרה אקרון אלין דמי דכיא.
פירוש הסולם
כח) בדמי טהרה בקדמיתא וכו׳: שואל, תחילה אומר הכתוב, בדמי טהרה, ואחר כך ימי טהרה. ומשיב, בדמי טהרה, אלו, דמים של המילה, דם אחר הדם הבא מן הילד. והקב״ה שומר לאלו הדמים כל אלו הימים. ז״ש. תשב בדמי טהרה. טהרה סתם, שאין בה מפיק ה', ואינה נזכרה בקריאה, יורה שאינו מזכיר ה׳ אחרונה של שם הויה, שהיא המלכות. והוא, שאל תאמר שהמדובר היא בטהרת המטרוניתא, שהוא המלכות, שהיא אמה של הנשמה, אלא טהרה סתם, כי דמי טהרה סתם נקראים אלו דמים הטהורים, כי המדובר הוא רק בנשמה הנולדה ממנה. וכל עליות והתקשרות שנאמר במלכות, הם בבחינת מה שהמלכות הוא שורש אל הנשמה ההיא.
פירוש. דמי מילה, שהם ביום השמיני הם שורש דם טהור, הנמשך ממסך דמפתחא, והדמים הנמשכים בל״ג ימים הם נמשכים מדם טהור של המילה. וז״ש, בדמי טהרה, אלין דמי מילה, שהם שורשי דם טהור, דמא בתר דמא, והדם הנראה בל"ג יום, הם מבחינת דם מילה, שהוא דם טהור, דהיינו ממסך דמפתחא כנ״ל בדבור הסמוך. וקב״ה נטיר לאינון דמי וכו', כי אם לא היו דינים אלו דקטנות, לא היה אפשר שתקבל פעם בחינת ג"ר (כמ״ש לעיל ב״א ד״ה וכבר) וע״כ צריך הקב״ה לשמור אותם. כדי להכשירה לקבל ג״ר.