חיפוש מתקדם

חיפוש לפי כותרת
חיפוש בטקסט

אות שסא

זהר

שסא) כיון דישראל שבקו ליה, דהוו גזרין ולא פרעין, מה כתיב אז ירדו לשערים עם ה', ירדו לשערים, אינון שערי צדק, הוו יתבין לתרעי, ולא עאלין לגו, ובההוא זמנא כתיב ויעזבו את ה' וגו', עד דאתת דבורה, ונדיבת לון בהאי כמה דכתיב בפרוע פרעות בישראל וגו'.

פירוש הסולם

שסא) כיון דישראל שבקו ליה, דהוו גזרין ולא פרעין, מה כתיב אז ירדו וגו': כיון שישראל עזבו ברית, כי היו מלים ולא פורעים, מה כתוב עליהם, אז ירדו לשערים עם ה'. ירדו לשערים אינון שערי צדק, הוו ותבין לתרעי ולא עאלין לגו, ירדו לשערים, פירושו שירדו לשערי צדק. שהיו יושבים בשערים ולא נכנסו לפנים. פירוש הנוקבא ה"ס היכל המלך. ובעת שישראל היו שומרי ברית. זכו להיות בהיכל המלך בפנים. כלומר שקבלו המוחין מפנימיות הנוקבא דז"א, אבל אחר שעזבו ברית. אז נתרחקו מהיכל המלך. וירדו לשערי ההיכל. הנק' שערי צדק. ולא נכנסו עוד בפנימיות ההיכל. ובההוא זמנא כתיב ויעזבו וגו'. ועל עת ההוא כתוב, ויעזבו בני ישראל את ה'.
עד דאתת דבורה ונדיבת לון בהאי, כמה דכתיב בפרוע פרעות וגו': עד שבאה דבורה, ונדבה להם בזה, כלומר שהמשיכה וגילתה המוחין העליונים בשבילם. כמו שכתוב בפרוע פרעות בישראל וגו', ופרעות הוא גילוים, מלשון ופרע את ראש האשה והיינו התגלות המוחין שחזרה להם לישראל ע"י דבורה.