חיפוש בספרים
חיפוש לפי שם מאמר או כותרת

אות נח

זהר

נח) ואי תימא לעילא הואיל ולא אצטריך דבקותא בכפורתא, איך אתהדר כפורתא. ודאי בההוא אתהדרותא, אתדבק דא בדא, ותדיר אתדבק בה.

פירוש הסולם

נח) ואי תימא לעילא וכו': ואם תאמר, למעלה, כיון שאינו צריך דבקות בכפורת, כמו למטה במשכן, שהכרובים היו דבוקים בכפורת, איך הסתובבה הכפורת ביחד עם הכרובים. ומשיב, ודאי בהסתובבות הזו, נתדבקו זה בזה. ותמיד נתדבק בה.
פירוש. ששואל, שענין הסתובבות הכפרת עם הכרובים יחד, הוא מובן למטה שהכרובים נעשו מקשה מן הכפרת והם דבוקים יחד. אבל למעלה מה הפירוש שהכרובים דבוקים בכפרת, ולמה צריכים לזה. ומשיב, בההוא אתהדרותא אתדבק דא בדא, שע"י ההסתובבות בג' צדדים נעשו דבוקים זה בזה, דהיינו שהכרובים נתדבקו בכפרת. פירוש. כי סוד הכפרת למעלה, ה"ס המסך שנעשה מי' שנכנסה לאויר, ולפי"ז יש לה השתוות עם הצד הימין, שהשתוות זו נבחנת לדביקות. ואח"כ כשנסתובב לצד שמאל, ששם יצאה הי' מאויר, הנה בהסתובבות לצד האמצעי חזרה אותה בחינה דו"ק של הי' שנכנסה באויר, ע"י המסך דחירק שבקו האמצעי (כמ"ש בפלפה"ס אות ל"ח ע"ש) ונמצא שוב דבוק בכפרת מחמת היותם בבחינה אחת. וז"ש, ותדיר אתדבק בה, שע"י ההסתובבות, נמצא, שהכרובים, שהם בחינת ימין ושמאל, דבוקים בכפרת תמיד. כמו שבארנו. כי יש להם השתוות לכפרת, הן בקו ימין, והן בקו האמצעי. ומאחר שהקו האמצעי ממעט הג"ר דחכמה דשמאל, נמצאת השתוות לכפרת, גם בשמאל. ולפיכך דבוקים תמיד.